Speakers corner deel II (15u30-17u30)

Tijdens het Maak de stad Festival op zaterdag 16 november zullen er twee 'Speakers corners' georganiseerd worden. De eerste gaat door van 13u tot 15u in het Auditorium van het Koninklijk Atheneum Antwerpen (Franklin Rooseveltplaats 11 2060 Antwerpen). De tweede van 15u30 tot 17u30 op dezelfde locatie. Tijdens de tweede laten we 6 inspirerende sprekers in TEDx stijl aan't woord over allerhande vernieuwendende vormen van samenwerkingsverbanden in de stad: burgers, sociale organisaties, overheid, politiek.  Snel inschrijven is de boodschap!

Het opruim-virus verspreiden
Vreedzaam protest tegen zwerfvuil (VPTZ) wil mensen inspireren om hun buurt en leefomgeving proper te houden onder het motto : verbeter de wereld, begin gewoon zelf. VPTZ licht toe hoe je op een speelse manier mensen in beweging kan krijgen voor een propere planeet…
Meer info: http://eco-eef.blogspot.be/

Toekomstfabriek
Acht Gentse middenveldorganisaties willen in 2014 en 2015 werk maken van alle mogelijke alternatieve denk- en doesporen die een meer rechtvaardige en duurzame samenleving nastreven. Op die manier willen we de maakbaarheid van onze samenleving bekrachtigen en een offensieve houding ontwikkelen vanuit de civiele samenleving. There’s more then one Alternative.
Meer info : www.detoekomstfabriek.be

Het verhaal van de Messias
Als je iets wil veranderen moet je bij jezelf beginnen, dus begon Stijn Wens met zijn gezin te fietsen in de stad. Door deze keuze ervaarde hij dat fietsen in de stad de oplossing is, een stad die wil groeien en bewegen heeft baat bij een sterk ontplooide fietscultuur. Stijn was euforisch door dit besef en hij wil deze ontdekking graag delen met de rest van Antwerpen.
Meer info: www.antwerpenize.be

Lapperfortbos
Jarenlang was het Brugse Lappersfortbos een Vlaams symbooldossier voor bedreigde zonevreemde bossen. Wij nodigden een Lappersfortbosdichter & een stadsdiplomaat uit die op geheel eigen wijze het verhaal van een boskat met negen levens brengen...
Meer info: www.poeziebos.be, http://petertheunynck.wordpress.com/stadsgedichten-voor-brugge/

People to people
Een warme stad is een stad gedragen door vrijwilligers. Dat bewijzen de enthousiaste vrijwilligers van Serve The City in Brussel. Zij verzamelen op zaterdag en trekken dan de stad in om een handje toe te steken bij voorafbepaalde projecten zoals zorg voor gehandicapten en zieken, opvangcentra voor vluchtelingen en daklozen. Een bijzonder en hartverwarmend initiatief door jongeren voor hun stad.

Buurtinformatienetwerk (BIN)
Een buurtinformatienetwerk is een samenwerkingsverband tussen een buurt, de politie en het stadsbestuur om het veiligheidsgevoel te versterken en de informatie-uitwisseling rond veiligheid te bevorderen. 

Inschrijven kan via festival@antwerpenaantwoord.be of 0473865503. 

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.