Speakers corner deel I (13u-15u)

Tijdens het Maak de stad Festival op zaterdag 16 november zullen er twee 'Speakers corners' georganiseerd worden. De eerste gaat door van 13u tot 15u in het Auditorium van het Koninklijk Atheneum Antwerpen (Franklin Rooseveltplaats 11 2060 Antwerpen). Daarin laten we 6 inspirerende sprekers in TEDx stijl aan't woord over allerhande vernieuwende initatieven rond delen en geven, complementaire munten, crowdfunding, coöperatief ondernemen, ... Snel inschrijven is de boodschap!

Geefkasten en -pleinen
De allereerste ‘geefkast’ in Antwerpen, op het Damplein, is zo’n succes dat de initiatiefneemster Patsy Ven Der Parre bezig is met de opstart van een ‘geefbeweging’ in Antwerpen. En mensen die iets in beweging willen zetten, geven wij maar al te graag een podium. Absolutely fabulous!
Meer info: https://www.facebook.com/geefkastantwerpen

Complementaire munten
Turnhoutse Troeven, Gentse Torekes, Merksemse Dokskes, Antwerpse Handjes,… Nieuwe ‘complementaire’ munten schieten als paddenstoelen uit stedelijke gronden. Niet alles blijkt met Euro’s te betalen. Hoe dat komt zal Igor Byttebier (Time2care) ons komen uitleggen. Igor staat aan de wieg van de Torekes en de nieuwe zorgmunt in Turnhout, Troeven.

Ilanga - de wereld verbeteren loont
Burgers, gemeenten, scholen en districten betalen vandaag een hoge rekening voor energie. Het kan ook anders. Dit coöperatief energieproject brengt burgers aan zet om hun scholen en gemeentegebouwen energieneutraal te maken, waarbij iedereen drie keer wint. We nemen onze toekomst terug in handen, we verbeteren de buurt en financieel worden we er ook beter van. U bent aan zet!

Theaterbuurt
Antwerpen is een uniek wijkinitiatief rijker. In de theaterbuurt hebben handelaars en bewoners de krachten gebundeld. Hoe zij het middelpunt van de wereld gaan verleggen naar het Theaterplein hoort u van Flip Deckers.
Meer info: http://www.theaterbuurt.be/

De Koep – operatie Watertoren
De nieuwe Turnhoutse burgerbeweging ‘De Koep’ voerde maandenlang onderhandelingen met PIDPA en het Turnhoutse stadsbestuur in een poging om de watertoren te kunnen behouden voor de Turnhoutse gemeenschap. Omdat die niks opleverden, besloten ze geld in te zamelen om de watertoren zelf aan te kopen.
Meer info: www.facebook.com/operatiewatertoren

Museum in onze straat (MIOS)
MIOS (Museum In Onze Straat) stelt iedereen op een heel eenvoudige manier in staat om in zijn eigen raam iets van zichzelf te tonen aan zijn buren. Mios werd al bekroond met het Henry van de Velde Label en de Core77 design award. Eind dit jaar zal een crowdfunding initiatief opgezet worden om Mios op grote schaal te kunnen verspreiden.
Meer info: www.concrete.be

Inschrijven kan via festival@antwerpenaantwoord.be of 0473865503.

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.