Samen van Antwerpen-Noord de meest fietsvriendelijke wijk van ’t stad maken: Uitnodiging kick-off

Tijd: 
don, 13/04/2017 - 15:00
Datum Evenement: 
din, 25/04/2017 - 20:00 - 22:00

Fietsen in Antwerpen-Noord is niet altijd aangenaam. Er zijn nauwelijks fietspaden, veel wegen zijn druk en gevaarlijk, fietspaden worden doorkruist door tramsporen, veel straten zijn smal en enkel richting, er zijn weinig fietsstallingen,… Anderzijds is er in Antwerpen-Noord de laatste jaren heel wat (vaak bottom-up) initiatief genomen die deze wijk dan weer fietsvriendelijker maken: nieuwe fietsenwinkels, een buurtbakfiets, ‘Bazaar bicyclette’, een kinderfietsdeelsysteem, een fietsschool, retro fietsclubje ‘Held van’t Noord, een fietsersbruggen, fietsstraten, retrofietswedstrijd ‘Damse pijl’, …
De wijk Antwerpen-Noord is met zijn vele buurtwinkels, horeca, pleintjes, parken, zwembad, scholen, gebedsruimten, … een wijk waar alles op fietsafstand ligt.
In de loop van 2017 willen we met middelen van de Burgerbegroting van het district Antwerpen met diverse buurtbewoners, organisaties, scholen, diensten, experten, … de koppen bij elkaar steken. We willen onder andere een handige fietsroutekaart van de wijk maken. Daarnaast willen we de fietsvriendelijkheid van de wijk onderzoeken, evalueren en samen een soort fietsbegroting opmaken. Antwerpen-Noord als een soort van ‘fietslaboratorium’ voor gans het district en de stad.

We hebben een plan van aanpak uitgewerkt. Dit zouden we willen aftoetsen bij jullie; wat vinden jullie goed/niet goed, hebben jullie ideeën en aanbevelingen, ... Daarom zouden we een werkgroep willen samenstellen. Deze zal in de loop van 2017 een 4-tal keer samen komen voor tussentijds overleg. Wij zouden het bijzonder waarderen indien wij op uw deskundige input zouden mogen rekenen in deze werkgroep.

De eerste bijeenkomst van de werkgroep staat gepland op dinsdag 25 april om 20u00 in Buurthuis de Buurt, Van Schoonhovenstraat 35-37 te 2060 Antwerpen. Gelieve een seintje te geven via info@antwerpenaantwoord.be of 0473865503.

Contactpersoon/projectleider is Koen Wynants