Ontwerp mee Ringlandschap segment Zuidoost (dec-jan)

Ben jij klaar om mee de toekomst van zuidoost te ontwerpen? De verkennings- en onderzoeksfase is afgelopen. Tijd om samen de toekomst vorm te geven!
In december en januari maken we samen een visie op de toekomst van het Ringlandschap in het segment zuidoost.

7 december: Ringdag 2 – Reis naar de toekomst
Het Ringlandschap van vandaag kennen jullie beter dan wie ook. Op Ringdag 2 van donderdag 7 december heb je de kans om jouw ideeën en dromen mee te geven aan de ontwerpers. Samen maken we een reis langs het Ringlandschap van de toekomst. Hoe ziet het Ringlandschap er binnen 30 jaar uit?
Hoe zal de omgeving van Berchem kerk er binnen 30 jaar uitzien? Zullen we vogels horen fluiten in het Brialmontpark? Hoe zal er gewoond worden langs de Ring? Rijden er nog auto’s over de bruggen van de Ring? Inspireer de ontwerpers met jouw beelden van de toekomst en schrijf je in voor Ringdag 2. Samen bouwen we aan de toekomst. Om iedereen de kans te geven een nieuw ringlandschap mee vorm te geven organiseren we die dag drie identieke sessies. Inschrijven is verplicht!

Locatie: Zomer van Antwerpen, Uitbreidingstraat 584, 2600 Berchem

Tijdstip sessies 7 december : 15u of 17u30 of 20u

Nog niet ingeschreven? Stuur dan voor 4 december een mailtje naar Zuidoost@overdering.be met het uur van jouw voorkeur. 4 december worden de inschrijvingen afgesloten. Dus snel zijn is de boodschap...

16 december: Ontwerpateliers - Feedbacksessie eerste ontwerpen
Met de input van Ringdag 2 gaat het ontwerpteam aan de slag. 16 december presenteren ze de eerste schetsen en kan je feedback geven. Meer info volgt! Schrijf het moment alvast in je agenda.

10 januari: Algemene vergadering
Op de algemene vergadering presenteert het ontwerpteam een eerste globaal ruimtelijk plan. Samen bespreken we de sterktes en de zwaktes. Meer info volgt! Schrijf het moment alvast in je agenda.

Vriendelijke groeten namens team zuidoost

Contactadres: Zuidoost@overdering.be

Het laatste nieuws van team Zuidoost

• Je kan Team zuidoost volgen via Facebook. HIer vind je de foto's van al onze momenten.
• Ons nieuwe informatiepunt voor alle documenten, verslagen en de agenda geraakt stap per stap gevuld. Op www.antwerpenmorgen.be vind je ook info over de andere segmenten.
• Op 23 november was er een druk bijgewoonde feedbacksessie. Alexander D'hooge presenteerde de krachtlijnen van het toekomstverbond. Samen met de projectverantwoordelijke Bert De Bondt gaf hij ook antwoorden op de belangrijkste vragen die naar boven kwamen tijdens de verkennings- en onderzoeksvragen. Het ontwerpteam presenteerde de conclusies van de eerste fase met o.a. de uitdagingen voor vier deelruimtes in segment zuidoost.
• Op de feedbacksessie werd ook een terugkoppeling gegeven van de bevraging die liep van 1 tot 10 november. Het volledige verslag van de bevraging geeft een meer gedetailleerd beeld van de evaluatie van het participatieproces maar ook van de criteria die men belangrijk vindt bij het selecteren van projecten voor de eerste fase.
• Door de stad is een schriftelijk antwoord gegeven op alle vragen voor de stedelijke diensten die zijn verzameld tijdens de infosessies.
• Eind januari moet een eerste totaalvisie voor zuidoost uitgewerkt zijn. De maand februari willen we de boer op met het ontwerp. Heb jij suggesties voor locaties of wil je een handje helpen, geef dan een seintje aan Zuidoost@overdering.be
• Team Zuidoost heeft vanaf deze week zijn eigen youtube kanaal. Hier vind je nu al een filmpje van het huidige ringlandschap. De presentatie van Alexander kan je hier bekijken (vanaf minuut 1 wordt de klankopname beter!). Meer filmpjes van infosessies, ontwerpateliers, ... volgen. Zo kunnen ook de afwezigen beter mee het traject volgen.

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.