Nieuwsupdate Over de Ring Zuidoost

De afgelopen twee maanden gingen we samen met velen op verkenning. Vanaf november start de ontwerpfase. Als afsluiting van de onderzoeksfase roepen we iedereen graag op om onze tweede bevraging in te vullen en je aan te melden voor een van de geplande luistersessies.

Tijdens de eerste fase van het ontwerpproces verkenden we samen de bestaande informatie en kennis over leefbaarheid, mobiliteit, projecten langs de ring en de tunneltechniek. We verkenden ook letterlijk de wijk met een wijkwandeling en verschillende luistersessies. In de tweede bevraging kijken we vooruit naar de keuze van pilootprojecten. De overkapping gebeurt in verschillende fasen. De Vlaamse overheid en de stad hebben voor de eerste fase samen 1,25 miljard euro gereserveerd voor zogenaamde pilootprojecten. Elk van de segmenten mag in maart 2018 een aantal voorstellen doen. In de bevraging polsen we naar de criteria die jij belangrijk vindt om de rangschikking op te maken van de voorgestelde pilootprojecten. Wil je mee de toekomst richting geven? Vul dan hier onze bevraging in;https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccheeJd4gMplcxkuZ96H-bRJ9Y5XYV28cCXhoL5Sb39q9ggQ/viewform. In de bevraging krijg je meer informatie en achtergrond.

De afgelopen weken organiseerden we al acht luistersessies. In de luistersessies gaan we samen op zoek naar de sterke/minder sterke plekken langs de Ring. Het ontwerpteam wil ook een beter zicht krijgen op hoe iedereen zich beweegt over en langs de Ring. De komende twee weken organiseren we nog verschillende luistersessies. Wil je mee input geven aan de ontwerpers om hun ontwerp beter te maken? Meld je dan aan voor een van de volgende luistersessies:

- vrijdag 3 november van 10.00 tot 12.00 (Ringhuis, Statiestraat 5)
- vrijdag 3 november van 14.15 tot 16.30 (Moskee Selimiye, Generaal Drubbelstraat 66)
- dinsdag 7 november van 20.00 tot 22.00 (Heilige Familie school (De Bruintjes); Jan Moorkensstraat 95)
- woensdag 8 november van 10.00 tot 12.00 (locatie nog te bepalen)
- woensdag 8 november van 20.00 tot 22.00 (volxkeuken Babouchka Ploegsteertpleintje).
- donderdag 9 november van 18.00 tot 20.00 ( Link 26 voor Berchemse bedrijven en ondernemers).

Aanmelden voor een van bovenstaande momenten kan via een eenvoudige mail naar Zuidoost@overdering.be met vermelding van de datum van de luistersessie.
Stuur deze mail gerust door naar andere geïnteresseerden!

Contactadres: Zuidoost@overdering.be

Je kan Team zuidoost volgen via Facebook.
We bereiken via deze mailing momenteel 900 mensen! Samen dromen we van meer betrokkenheid. Je kan ons helpen door deze mail verder door te sturen.
Alle presentaties en verslagen van de verschillende infosessies zijn eindelijk beschikbaar via een digitaal informatiepunt.
Op 26 oktober verzamelden ongeveer 100 Ringbouwers in het Atheneum van Berchem. Samen maakten ze een synthese van de eerste fase. De presentatie van het ontwerpteam kan je hier downloaden.
Noteer alvast in je agenda de twee volgende grote momenten. Op donderdag 23 november is er een feedback sessie na de bespreking met het Toekomstverbond, de intendant, ... van de resultaten van de eerste fase. Op donderdag 7 december plannen we een groot ontwerpatelier.

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.