Nieuwjaarsoproep 2017: Engagez-vous!

2016 was in veel opzichten een bijzonder jaar. De Brexit, bevreemdende Amerikaanse verkiezingen, terroristische aanslagen, oorlogen in het Midden- Oosten en Afrika, … De nood aan dialoog en samenwerking, zowel globaal, maar ook lokaal, wordt de laatste Jaren alleen maar groter.

Als Antwerpen aan ’t woord timmeren we al meer dan tien jaar aan meer verbinding in onze stad. Omdat we geloven dat we anders kunnen samenleven dan vandaag, dat we samen de stad kunnen maken zodat iedereen zich er thuis en gelukkig voelt. We zijn er vast van overtuigd dat je lokaal samen dingen voor mekaar kunt krijgen die het bovenlokale niveau kunnen inspireren en er impact hebben.

Daarom lanceren we aan het begin van het nieuwe jaar ook een oproep aan alle Antwerpenaren: engageer je en onderneem actie in je straat, in je buurt, in een sportclub, voor een belangengroep, in de school van je kinderen, in een organisatie voor zorgbehoevenden… … Er zijn oneindig veel mogelijkheden en ongelooflijk veel noden en boeiende ‘goede’ doelen. Om iets bij te dragen aan onze stad, moet je niet per se massa’s tijd vrij maken. Ook een simple praatje met de buren kan al bijdragen tot wat meer ‘geluk’.

Durf je niet direct uit je kot komen? Heb je geen ideeen of wat drempelvrees? Laat het ons dan gerust weten. Wij barsten zelf van de ambities en plannen en werken die graag met jullie verder uit. Daarnaast zijn er nog veel andere Antwerpenaren met projecten die je hulp altijd kunnen gebruiken.

Info en contact: info(at)antwerpenaantwoord.be 

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.