Nieuwe week van de dialoog rond Scheldekaaien

Er staat dit najaar nog heel wat te gebeuren voor de Scheldekaaien. De stad wil haar burgers hierbij zo veel mogelijk betrekken. Daarom organiseert de stad van 16 tot en met 23 november een Week van de Dialoog. Verder volgt er nog een tentoonstelling en infofolder.

De eerste realisaties die kaderen binnen het Masterplan Scheldekaaien zijn in volle gang. De stad startte in maart van dit jaar met de heraanleg van de Rijnkaai ter hoogte van de Red Star Line. En sinds deze zomer wordt door Waterwegen en Zeekanaal NV de kaaimuur ter hoogte van Sint-Andries en het Zuid gerestaureerd en gerenoveerd.

Ondertussen wordt verder gewerkt aan de voorbereiding van de volgende deelprojecten. De start van de werken aan het zuidelijk deel van de Rijnkaai en de tramverlenging richting het Eilandje is gepland voor midden 2015. Daarna volgen nog de kaaizone ter hoogte van Sint-Andries en het Zuid, de parkings in het centrale deel, de site van het Loodswezen en het Droogdokkenpark.

Het college besliste eerder al om de zuidelijke parking van de kaaien te verplaatsen van het deelgebied Sint-Andries en Zuid naar het centrale gedeelte Schipperskwartier en Centrum. In dit deelgebied is ook de noordelijke parking van de kaaien gepland, tussen het Loodswezen en het Noorderterras. De stad wil haar bewoners horen over het publiek domein van dit gebied.

Van 16 tot en met 23 november wordt daarom een Week van de Dialoog georganiseerd. De startdag van deze week vindt plaats in het Steen. Verschillende groepjes komen er samen om, onder leiding van een moderator, hun mening en verwachtingen te geven over het gebied.

Meer praktische info over hoe deel te nemen, volgt nog. 

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.