Lezing 'Toekomstige rol van adviesraden'

Tijd: 
maa, 08/04/2013 - 18:55
Datum Evenement: 
don, 25/04/2013 - 20:00 - 21:15

De 10 nieuwe Antwerpse besturen zijn ondertussen goed en wel geïnstalleerd. De meeste adviesraden zijn momenteel in opstartfase. In tal van bestuursakkoorden krijgen adviesraden en overlegorganen een prominente rol. De vraag is hoe adviesraden effectief een belangrijke rol kunnen gaan spelen bij de opmaak van het beleid. Hoe kunnen verenigingen, middenveld, bewonersgroepen, … via de adviesraad mee het beleid gaan bepalen? 
Voor deze lezing hebben we twee sprekers uitgenodigd die dieper in gaan op de ‘adviesraad van de toekomst’. De Wakkere burger vzw verzamelt al jaren informatie, kennis en ervaringen bij verschillende lokale besturen en adviesraden in Vlaanderen. Medewerker Dieter Van de Putte zal een beknopte toelichting geven; pijnpunten, uitdagingen, oplossingen, wat is de (nieuwe) rol van adviesraden,… Daarnaast laten we een ervaringsdeskundige uit een adviesraad in Antwerpen aan het woord.

We willen via deze lezing de geïnteresseerde burger, medewerkers uit middenveldorganisaties, leden van adviesraden, ambtenaren en politici informeren over de toekomstige werking van adviesraden. Voor iedereen is het een interessante gelegenheid om contacten te leggen, te discussiëren, ervaringen uit te wisselen, ...

Praktisch
Wanneer? Donderdag 25 april, 20 u tot 22u
Waar? Auditorium Permeke, De Coninckplein, 2060 Antwerpen
Inkom: 5 euro (vrijwillige bijdrage)
Inschrijven is verplicht via maecy@antwerpenaantwoord.be

Zie ook:

De volgende lezing: Donderdag 23 mei: ‘Toekomstige rol van de overheid en de politiek’