Inhuldiging nieuwe volkstuinen- en natuurgebied Park Groot Schijn

Tijd: 
don, 26/09/2013 - 11:54
Datum Evenement: 
zat, 12/10/2013 - 13:00 - 15:30

Het eerste deel van Park Groot Schijn is klaar! Op zaterdag 12 oktober 2013 wordt het nieuwe volkstuinen- en natuurgebied feestelijk ingehuldigd. Het district Deurne en alle gebruikers van Park Groot Schijn doen dit samen met u! Kom genieten van een lekkere gratis soep, een drankje en vrolijke randanimatie. Het district en de stad planten ook de eerste boom binnen de natuurontwikkeling.

Programma

Het feest vindt plaats op zaterdag 12 oktober 2013 in de lokalen van Scouts Impeesa, Peter Benoitlaan. Doorlopend kan u daar genieten van een streepje muziek, een drankje of een gratis warme kom soep. Daarnaast staan er ook extra activiteiten op het programma die u niet mag missen.
• 13.00 uur: ontvangst;
• 13.30 uur: plechtige inhuldiging aanplanten boom in het natuurgebied;
• 14.30 uur: demonstratie door Kleuterschool voor honden;
• 15.00 uur: geleide wandeling door de tuinen en het natuurgebied…
Volkstuinen en natuurgebied
Op 1 augustus 2012 begonnen de werken aan het nieuwe volkstuingebied en de verhuis van de tuinders van Ruggeveld. Nu zijn de werken klaar en ligt er in het zuiden van Park Groot Schijn een nieuw volkstuinengebied met 172 tuintjes met een tuinhuis. De Koude Beek heeft door een milieuvriendelijke inrichting en beheer van de oevers terug een natuurlijke uitstraling gekregen waar het water van de beek alle ruimte krijgt. In november start de aanplanting van de nieuwe bomen en het inzaaien van de natuurzones. Kom zeker eens kijken naar de vernieuwde volkstuinen en ga op ontdekking in het natuurgebied.

Algemene vergadering

Op dinsdag 5 november 2013 om 19.30 uur is er opnieuw een Algemene Vergadering in het districtshuis van Deurne. Daar informeren we jullie over de stand van zaken van het project en bespreken we wat de volgende stappen zullen zijn in de realisatie van het park. 

Voor meer info kan u terecht bij het stedelijk wijkoverleg op het nummer 03 338 45 88 of via mail: wijkoverleg.deurne@stad.antwerpen.be.