Growfunding/Antwerpen, ONLINE VANAF VRIJDAG 2 DECEMBER!

 Antwerpen bruist. Meer dan ooit is de stad een voedingsbodem voor kleinschalig collectief initiatief, voor artistieke projecten, voor het bedenken van nieuwe oplossingen voor collectieve problemen, of gewoon voor leuke inspirerende projecten. De Haarkar bijvoorbeeld, een mobiel en sociaal kapsalon. Of H.O.P.E. een muziekstudio door/voor jongeren die hun talenten willen ontwikkelen op Linkeroever.

Growfunding/Antwerpen wil Antwerpenaren met inspirerende stadsprojecten ondersteunen. Jong en oud. Maakt niet uit wat je achtergrond is. Heb je als bewoner een idee voor je wijk? Ben je actief in een (sociale, artistieke, …) organisatie, bewonersgroep, schoolraad, …? Ben je ondernemer of overweeg je een onderneming op te starten? Ook medewerkers van stad en districten zijn welkom. Growfunding/Antwerpen is een nieuw en laagdrempelig instrument om een financieel én sociaal draagvlak te bouwen voor kleine en minder kleine stadsprojecten en wil een boost zijn voor meer samenwerking in Antwerpen. Growfunding/Antwerpen wil jouw idee voor Antwerpen laten groeien! Iedereen is welkom en krijgt de allerbeste ondersteuning bij het uitwerken en opzetten van een campagne.

Alle Antwerpenaren kunnen een bijdrage (donatie) doen om zo het doelbedrag van het project te helpen halen. Doorgaans gaat het om relatief kleine bijdragen. Wanneer het doelbedrag behaald wordt, kan het project van start gaan. Wanneer het doelbedrag niet is behaald, krijg je automatisch je donatie integraal teruggestort.

Antwerpenaren die een financiële bijdrage leveren aan een project krijgen daarvoor allemaal iets terug van de projecthouders. Growfunding/Antwerpen schenkt veel aandacht aan de attenties. Wij willen inzetten op het creëren van nieuwe sociale relaties en netwerken. We willen verschillende mensen samenbrengen en ideeën verspreiden, bouwen aan een project in de nabije omgeving en donateurs dicht bij het project betrokken houden. Samen stad maken!

Ontdek de eerste projecten via https://www.growfunding.be/nl/antwerpen/partner/antwerpen

Growfunding/Antwerpen is een initiatief van Antwerpen aan’t woord vzw en is financieel mogelijk gemaakt dankzij de Burgerbegroting van het district Antwerpen. Het is een praktijkgericht onderzoeksproject om te zien of en hoe sociale crowdfunding bewoners, middenveld, ambtenaren, politici, ondernemers, … nauwer kan laten samenwerken.Vele en diverse Antwerpse partners werken mee. Wij zijn voor de verdere uitbouw van Growfunding/Antwerpen nog steeds op zoek naar nieuwe partners!  

Contact: antwerpen@growfunding.be

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.