Groene Ader Sint-Andries - Hoe gaan we onze dromen concreet maken in 2018? Kom mee werken aan het duurzaam en klimaatrobuust

Sinds enkele maanden heeft Stadslab 2050 i.s.m. diverse partners een eerste pilootproject opgestart in onze wijk Sint-Andries. In de eerste fase werd door experts, buurtbewoners, organisaties en lokale handelaren de problematiek samen verkend. Er waren diverse open workshops in de wijk, er was een inspiratietoer in Rotterdam. Later volgde een droommoment in de wijk en een doedag tijdens autoloze zondag.

Het Heldenplein werd deels onthard, een nieuwe groentegel werd uitgetest, een gevelregenton geplaatst, er is een slim groendak geïnstalleerd; een ‘groene ader’ is in wording.

Er liggen nog tal van andere dromen klaar om verder uitgebroed te worden. We kunnen meewerken aan de permanente tuinstraat die op komst is, aan het speelweefselplan dat ruimte moet creëren voor spel en ontmoeting , aan de plannen van Habbekrats voor een groen speeldak, en nog veel meer. We hopen dat deze plannen en realisaties mettertijd de hele stad kunnen inspireren.

Iedereen is welkom op 6 december! Wil je mee nadenken over het klimaatrobuust maken van de wijk? Wil je mee de handen uit de mouwen steken? Wil je helemaal mee zijn wat er in de wijk leeft? Of wil je jouw stem laten horen? Kom dan zeker af.

Programma:
• We geven een overzicht van wat er allemaal gebeurd is de afgelopen maanden.
• Hoe en met wie werken we verder aan de realisatie van al die dromen?
• Welke concrete projecten pakken we aan in 2018?
• We ronden de avond af met een gezellige drink.

Woensdag 6 december, Thomas More Campus National, Kronenburgstraat 66 van 19:30 tot 22 uur. Inschrijving : info@antwerpenaantwoord.be, 0473865503.

Ambtenaren, politici, experten en ondernemers die willen bijdragen tot een klimaatrobuust Sint-Andries, zijn ook van harte uitgenodigd om onze droom verder te versterken.

De hele zoektocht naar een 'Klimaatrobuust Sint-Andries' kadert in het Europees project Resilient Europe. De Antwerpse stadslaboranten werken samen met collega's uit andere Europese steden, zoals Rotterdam, Glasgow, Thessaloniki, Malmö en Bristol.
Het district Antwerpen investeert mee in het project onder andere via de Burgerbegroting.

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.