GEZOCHT: ANTWERPENAREN MET GOESTING OM STRAAT OM TE BOUWEN TOT REGENBESTENDIGE OASE

Hoe kan je regenwater in de straat opvangen? Antwerpen aan ’t Woord zoekt straten in district Antwerpen waar buren samen een project willen uitwerken rond lokale regenwateropvang. Dat regenwater kan dienen om het bestaande groen in de straat (geveltuintjes, bloembakken, samentuin…) water te geven óf de straat te vergroenen. Wij leveren experten om samen met jullie een project verder uit te werken en te realiseren.

Met het project 'Water voor Groen' wil Antwerpen aan ’t Woord ruimte geven aan straten die een stapje verder willen gaan: samen een idee of droom voor de straat realiseren. Niet alleen denken,maar ook samen doen! Bewoners van de straat werken dromen/ideeën uit, die ze samen met experten omvormen tot kleinschalige permanente ingrepen. Samen gaan we op zoek naar welk systeem zich het best schikt naar de mogelijkheden in de straat. Er wordt gefocust op kleinschalige projecten die daarna als voorbeeld kunnen dienen voor andere straten.

Vul vóór 19 maart 2018 het formulier in (via https://goo.gl/forms/AYp6fCjt4WdNOmaL2) indien jouw straat zich kandidaat wil stellen om aan dit project deel te nemen. Met twee straten gaat Antwerpen aan 't Woord intensief aan de slag om er projecten te realiseren. Vanaf eind maart bekijken we samen met de bewoners en experten welke maatregelen mogelijk zijn. Nadien zullen we deze maatregelen ook uitvoeren. Deze moeten gerealiseerd zijn voor december 2018.
Voor andere straten voorziet Antwerpen aan 't Woord een begeleidingstraject over
hoe je regenwater in de straat kan opvangen en hoe je het kan inzetten om groen in de stad te versterken.

Meer informatie via sarie@antwerpenaantwoord.be.
'Water voor Groen' kadert binnen de burgerbegroting van district Antwerpen.

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.