#FietsCamp 002: Goede Fietsdata is de sleutel!

Tijd: 
don, 03/09/2015 - 18:13
Datum Evenement: 
din, 08/09/2015 - 19:30 - 22:15

 Meten is weten, goede fietsdata is de sleutel naar een nog beter en veiliger fietsbeleid. Antwerpenize.be neemt daarom deel aan de 1ste Vlaamse Fietstelweek 2015, een initiatief van Fietsberaad.

Fietsdata is veel meer dan tellen alleen
De provincie Antwerpen, De Fietsersbond en de Stad Antwerpen tellen in Antwerpen de fietsers via verschillende tellussen en manuele steekproeven. Antwerpenize.be wil u graag laten zien hoe belangrijk deze gegevens kunnen zijn en welke invloed ze kunnen hebben op overheidsbeslissingen. Daarom willen wij u graag informeren en uitnodigen op het 2de Antwerpenize FietsCamp op dinsdag 8 september van 19u30 tot 21u30 in het gebouw van iBike in de Lange Lozanastraat 215 in Antwerpen.

Programma

  • meer data = meer weten = fietsvriendelijke omgeving (Stijn Wens)
  • Door het samenvoegen van data uit verschillende bronnen kan erg rijke informatie worden bekomen. (Steven Soetens, Provincie Antwerpen)
  • De waarde en potentiëel van digitale tools bij stadsparticipatie en een concrete toepassing voor de Antwerpse fietsers. (Dries De Roeck, Studio Dott.)
  • Manuele tellingen (Tina Caers, Provincie Antwerpen): 
- hoe doe je een manuele telling
- hoe de verzamelde gegevens verwerken
- fietsers tellen in Antwerpen op dinsdag 17 september.

Het FietsCamp idee
Deelname aan een FietsCamp is bij voorkeur in twee richtingen, actieve deelname maakt dit Fietscamp nog beter! Wil je zelf dus iets korts en interessants vertellen over fietsdata, dan voorzien wij graag 15 minuten tijd om u aan het woord te laten! Een beamer staat voor je klaar.