Droom de leegstaande kerk(kelder)!

In 2016 staat er heel wat te gebeuren onder de Sint-Amanduskerk in de Van Kerckhovenstraat, in het hart van 2060. Fundament (voorheen Baisement 2060) zal in de lente een vzw zijn die het gehele budget van de burgerbegroting zal gebruiken om de nodige basisvoorziening te installeren in alvast een groot deel van de kelder. Omdat we een visie beogen die zoveel mogelijk vanuit de buurtorganisaties en -bewoners wordt gestuwd en ondersteund, willen we ook in deze fase al jullie zintuigen meenemen in de definitieve vormgeving van de ruimte.

Hoe willen we dit doen?

Door het aanbieden van een drietal droomoefeningen voor toekomstige (potentiële) gebruikers en/of huurders die in het teken staan van ‘licht’, ‘beleving’ en ‘afscheiding’. Tijdens deze workshops zullen de deelnemers gevraagd worden om een hoek van de kelder aan te kleden met allerlei materialen, en dit volgens een opgegeven thema. Op die manier willen we samen zoeken naar de relatie tussen de inrichting van de kelder en het gevoel dat gebruikers erin hebben. Ondersteuning wordt gegeven via begeleiding, verschillende materialen en uiteraard de verschillende ruimtes zelf. Er worden drie sfeerblokken voorzien van telkens een 20-tal minuten met op het einde een voorstelling van een gekozen sfeer door de aanwezige groepen aan de rest van de deelnemers.
Jullie mogen ervan uitgaan dat er geen specifieke verwachtingen zijn waaraan moet voldaan worden, enkel dat er het nodige respect wordt opgebracht voor alle aanwezigen. Iedereen van jong tot oud en met welke achtergrond dan ook kan deelnemen. Elk zintuig kan een waardevolle bijdrage leveren!

Wanneer?

Aangezien we dit jaar gebonden zijn aan een strikte planning zouden we de droomoefeningen willen laten doorgaan voor het einde van februari. Voor de exacte data en uren hadden we dan ook graag jullie wensen verzameld, zodat we zoveel mogelijk rekening kunnen houden met alle geïnteresseerden. Eens deze zijn vastgelegd volgt hierover tijdig de nodige communicatie. Uiteraard is niet elk moment van de week mogelijk, dus geven we hieronder de opties door. Bij interesse, gelieve van zoveel mogelijk mensen de momenten door te geven die voor hen passen door vermelding van naam, leeftijd, dag(en) en met de aanduiding van voormiddag, namiddag of avond. Voor de definitieve data hebben we uiteraard ook de nodige contactgegevens nodig. Als er mensen komen via een vereniging of organisatie kan de communicatie gewoon via hen verlopen.

Opties:

1. Woensdagnamiddag 3/2, 10/2, 17/2, 24/2
2. Vrijdagavond 29/1, 5/2, 12/2, 19/2, 26/2
3. Zaterdag 30/1, 6/2, 13/2, 20/2, 27/2: voormiddag en/of namiddag en/of avond
4. Zondag 31/1, 7/2, 14/2, 21/2, 28/2: voormiddag en/of namiddag en/of avond
Indien interesse en geen van bovenstaande momenten past, deel dan gerust je eigen voorkeur mee en dan bekijken we de mogelijkheden.
Voor inschrijvingen of vragen omtrent deze workshops: kelder2060(at)gmail.com Jochen Van den Eynde (0493/54 27 59).
 

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.