Bewoners doen zelf geluidsmetingen

Bewoners en bedrijfsleiders bij het Rondpunt van Wommelgem zijn ongerust. Metingen bewijzen dat de Ring rond Antwerpen onleefbaar is, vervuild en lawaaierig. Dus plant men een soort tweede Ring, waarin het Rondpunt van Wommelgem centraal staat. Zonder daar verkeerslawaai en -vervuiling te meten, bedenkt de overheid dat het Rondpunt vijf keer groter kan worden dan nu. In de open lucht. In dicht bewoond gebied.

Meten is weten. Als overheden liever niet willen weten dat zo'n groot Rondpunt niet in de open lucht kan, dan de Werkgroep 'Het Rondpunt' wel. Bewoners en bedrijven uit Wommelgem en Deurne zijn dus zelf geluid gaan meten met de hulp van dr. Ellie D'hondt van de Vrije Universiteit Brussel. Ze willen de overheid ervan overtuigen dat ze ook snel metingen naar verkeersvervuiling moet doen.
De resultaten van hun geluidsmetingen worden bekend gemaakt op 20 juni om 19.30 uur in het lokaal van de petanque-club Ponderosa aan de Peter Benoitlaan 2, direct tegen de E313. Daarvoor nodigen ze alle belanghebbenden en belangstellenden uit.

Lous Wijn
Werkgroep Het Rondpunt

www.hetrondpunt.org
Tel. 03-3662297
 

0 Reacties

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.