Antwerpen Aan't woord

Rondetafel Antwerpse mobiliteit: hoe organiseren?

  • Een rondetafelgesprek is een heel eenvoudige en laagdrempelige manier samen met een groep mensen (buurtgenoten, familie, pendelaars, collega’s, …) maatregelen te formuleren en bespreken voor een veiligere, vlottere, comfortabelere, milieuvriendelijkere, toegankelijkere, … mobiliteit in Antwerpen. Het duurt ongeveer anderhalf uur.

Lees verder

Resultaten internetbevraging Antwerpse mobiliteit

Op 25 maart 2011 is een eerste stap gezet in de voorbereiding van het grote stadsdebat. Een internetbevraging is gelanceerd. De bevraging onderzocht op welke manier de Antwerpenaar de mobiliteit binnen de stad ervaart. Wat denkt hij van de mogelijke oplossingen of wat wil hij zelf wil doen. Hoe wil de Antwerpenaar de mobiliteit in de stad gezonder, vlotter, toegankelijker, goedkoper en/of comfortabeler maken?

Lees verder

Studiedag "Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg" Kan coproductie tot een betere planning leiden?

De Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP vzw) organiseert op 8 september een studiedag over Ruggeveld/Boterlaar/Silsburg: “Kan coproductie tot een betere planning leiden?” Het project won de VRP Planningsprijs 2010 en is een samenwerking tussen AG Stadsplanning Antwerpen en de stuurgroep “Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg”. Antwerpen aan't woord was één van de medeinitiatiefnemers van het project.

Lees verder

Voorlopig programma rondetafels Antwerpse mobiliteit

Alle Antwerpenaren die mee willen werken aan een comfortabelere, veiligere, milieuvriendelijkere, toegankelijkere, ...mobiliteit in Antwerpen kunnen zelf een 'rondetafel' organiseren of deelnemen aan 'een rondetafel' die opengesteld wordt. Bedoeling van de 'rondetafels' is om op een heel eenvoudige, laagdrempelige manier samen met buurtgenoten, familie, pendelaars, collega’s, …oplossingen te formuleren en bespreken voor een veiligere, vlottere, comfortabelere,

Lees verder

Denk mee na over het ontwerp van Droogdokkenpark op 4 september

In het Masterplan Scheldekaaien kreeg het Droogdokkeneiland, gelegen in het noorden van Antwerpen, een bestemming als grootstedelijk park en uitwaaiplek. Door de unieke ligging in de buitenbocht van de Schelde vormt het projectgebied een scharnierpunt tussen stad en haven, dat beide werelden kan samenbrengen. Droogdokkeneiland is het tweede deelproject dat wordt uitgevoerd binnen de heraanleg van de Scheldekaaien.

Lees verder