Antwerpen Aan't woord

Lezing 'Stad om samen te maken'

Antwerpen staat voor grote uitdagingen: bevolkingsgroei, mobiliteit, diversiteit, ... Hoe kunnen bewoners, middenveld, administratie en bestuur samen antwoord geven op de uitdagingen van morgen en overmorgen? Hoe organiseren we betere inspraak en participatie in de stad? Hoe denken de verschillende Antwerpse politieke partijen over inspraak, participatie en samenwerking in de stad? Hoe kunnen we alle Antwerpenaren bereiken, betrekken en laten samenwerken?

Lees verder

Denk mee over de uitdagingen van onze stad

Begin mei lanceerden we www.maakdestad.be waarop elke Antwerpenaar zijn/haar uitdagingen voor onze stad kan posten. Na 1 maand werden er al 85 uitdagingen geformuleerd. Elke Antwerpenaar kan via deze website ook stadsgenoten uitdagen om mee oplossingen te bedenken. Op die manier willen we zoveel mogelijk Antwerpenaren samen laten nadenken over de toekomst van onze stad.

Lees verder

Bekendmaking resultaten wijkenquête 2060

Op maandag 18 juni om 20u in centrum de wijk (Lange Scholierstraat 94) maakt het wijkoverleg 'Noord ant-woord' de resultaten bekend van de wijkenquête. Meer dan 1300 inwoners uit 180 straten uit 49 verschillende landen hebben deelgenomen. Een fantastisch resultaat waar de wijk Antwerpen-Noord enorm trots op mag zijn. Zeker als je weet dat dit werk allemaal door vrijwillige buurtbewoners, studenten, stagiairs, ...

Lees verder

Burendag 2012 zonovergoten succes!

Wat een super-geslaagde burendag is dit geworden ! Met extra veel dank aan alle Antwerpenaren die mee het initiatief genomen hebben om Antwerpse buren dichter bij elkaar te brengen! Voor het eerst in de geschiedenis van de Burendag zat nu ook het weer 100% mee. Dat leverde kleurrijke en warme taferelen op.

Lees verder

Forumdag 'Lokale participatie en verenigingen'

Verkiezingen zorgen voor verandering – vraag maar aan Sarkozy - en beloven ook altijd verandering - vraag maar aan Hollande. Ook in Antwerpen zorgen de verkiezingen van 14 oktober 2012 mogelijk voor een nieuwe coalitie of burgemeester.

Lees verder