Antwerpen aan 't woord vzw

Burendag 2013: verslag vanuit Merksem

Burendag leeft steeds meer! Dat blijkt uit het verslag van onze vrijwilliger uit Merksem. Op vrijdag 31 mei is ze enkele deelnemende straten gaan bezoeken. De sfeer was opperbest in Merksem!

Lees verder 


Rondetafelgesprek met politici en deskundigen: verslag

Hoe kunnen we niet-georganiseerde burgers bereiken? Hoe bruggen slaan tussen tegengestelde belangen zoals senioren en jongeren? Luisteren naar de burger om te komen tot bruikbare en werkbare adviezen. Het waren maar enkele van de vele boeiende topics op het ronde-tafel gesprek tussen Antwerpenaren en politici op maandag 10 juni. Antwerpen aan ’t woord vzw schoof de stoelen in een kring voor een ontwapenende ontmoeting tussen beleidsmakers en bewoners.

Lees verder


 


Slotcongres 'I am Europe'

 De afgelopen maanden hebben we van de Evens Stichting en Samenlevingsopbouw Antwerpen stad de mogelijkheid gekregen om deel te nemen aan een Europees uitwisselingsproject 'I am Europe'. Dit traject eindigt met een slotconferentie in Brussel op zaterdag 22 juni waar we iedereen van harte op willen uitnodigen.

Lees verder


 


Bewoners doen zelf geluidsmetingen

Bewoners en bedrijfsleiders bij het Rondpunt van Wommelgem zijn ongerust. Metingen bewijzen dat de Ring rond Antwerpen onleefbaar is, vervuild en lawaaierig. Dus plant men een soort tweede Ring, waarin het Rondpunt van Wommelgem centraal staat. Zonder daar verkeerslawaai en -vervuiling te meten, bedenkt de overheid dat het Rondpunt vijf keer groter kan worden dan nu. In de open lucht. In dicht bewoond gebied.

Lees verder


 


Verzoekschrift over 'participatie'

Na onze lezing over de formele/wettelijke mogelijkheden om als burger te ‘participeren’ aan het beleid (februari 2013), hebben we zelf de daad bij het woord gevoegd en een verzoekschrift geschreven.  Er zijn een aantal cijfers van o.a. de stadsmonitor waaruit blijkt dat de burger niet erg tevreden is over de kwaliteit van participatie.

Lees verder